Många strandstädade i Sjöviken

Det var många som arbetade med att få bort tång och sjögräs från stranden.

Det var ovanligt många som ställde upp vid årets upplaga av strandstädning och årsmöte i Sjöviken. Krattor, grepar och spadar var flitigt i bruk för att få bort sjögräs och tång som vågorna spolat upp på stranden. Även strandråg och annan icke önskvärd växtlighet närmast vattnet försvann snabbt.

Det blev många vändor med traktor och fyrhjuling med släpvagn innan allt var bortforslat och stranden återställd. Ute i vattnet väntade dock mer tång och sjögräs som i värsta fall kommer att spolas upp vid nästa storm.

Arbetet med strandstädningen gick med rekordfart och snart var det dags för grillning av hamburgare och dricka med tillbehör. Grillen sköttes med sedvanlig bravur av Tommy Berglund. Godare hamburgare får man leta länge efter.

Vid årsmötet omvaldes enhälligt Anneli Halvarsson som ordförande. Vice ordföranden Sebastian Bylund hade avsagt sig återval. I hans ställe valdes Nicklas Byström. Övriga ordinarie ledamöter i styrelsen omvaldes, Linn Risberg, Mattias Linse och Marie Godin.

Vid årsmötet konstaterade styrelsen att det blivit nödvändigt att höja vägavgifterna inför det kommande året. Anledningen till detta är ökande kostnader för vägarna i Sjöviken som vägsamfälligheten ansvarar för. Flera hus har tillkommit och det krävs åtgärder för att förbättra befintliga vägavsnitt av sämre standard.

I verksamhetsberättelsen konstateras att det sker en positiv utveckling i Sjöviken. Ett flertal hus har tillkommit vilket gör vårt område mer levande och ökar attraktiviteten.

Text och foto: Uno Gradin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: